In de Krant: De Posthoorn: Tijdelijke Kerstwinkel op Den Haag Centraal Sation

In de Krant: De Posthoorn: Tijdelijke Kerstwinkel op Den Haag Centraal Sation

Stuart Kensenhuis van de Posthoorn weet de sfeer goed te raken van de winkel op Den Haag Centraal Station

 

Den Haag 3 december

‘Oh dennenboom, oh dennenboom’ weerklinkt nog net niet door de geluidsboxen. Maar mijn hart maakt wel een sprongetje als ik verder binnenloop bij ‘Wiebke’s Weihnachten’, een pop-up store met kerstartikelen bij het Centraal Station in Den Haag. Meteen is daar de aanblik en de geur van koeken en chocola, iets waar ik erg blij van word. “Gemaakt door kleine leveranciers”, zegt eigenaresse Wiebke de Jong-Fischer, gekleed in Duitse klederdracht.

 De naam Wiebke’s Weihnachten schetst eigenlijk helemaal wat het is; Wiebke’s kerst. “Het bekt ook lekker”, zegt ze. Dit is voor haar het feest van het licht maar ook van het samenzijn en blij zijn met elkaar. In een korte presentatie op Youtube zegt ze bovendien dat ze iets neer wilde zetten van haar Duitse afkomst en dat mensen echt raakt. “Bij de deur komt de geur van kruidkoek je al tegemoet. Als je verder doorloopt zie je bij de open haard de kerstman die even zit uit te puffen. Een gedekte tafel nodigt je uit om aan te schuiven. Om je heen zie je de prachtigste dingen, zoals schalen, kerstballen en koeken. Dat is wat voor mij de kerst magisch maakt.” Wat dit betreft is ze geslaagd.

 

Winkel valt op
En haar tijdelijke winkel is niet onopgemerkt gebleven. Vooral dagjesmensen weten haar te vinden. Maar ook de Duitse gemeenschap van Den Haag. “Populair bij hen zijn de Aachener Printen en de Nürnberger en Elisenlebkuchen.” Maar ‘Wiebke’s Weihnachten’ verkoopt ook glühwein, Pyramide draaimolens, Notenkrakers, handgeblazen en handgeschilderd glas, wel of niet belegd met Swarowski steentjes, en nog veel meer.
“Om in de kerstboom te hangen en anders om jezelf iets te gunnen”, zegt Wiebke. Ook heel leuk zijn de Schwiebbogen, een verlicht wintertafereel met een dorpje en sleedjes en de muziekdoosjes met kerstmuziek, zoals ‘Stille nacht’.
 

Hoop op permanente plek
“Den Haag heeft mijn hart. Ik ben elke dag weer blij als ik er naar toe rij”, zegt Wiebke. Daarom is het jammer dat ze met haar winkel op een tijdelijke locatie zit. “Als ik hier langer mag blijven van de eigenaar, dan ga ik vermoedelijk verder in hetzelfde gedachtegoed. Dus in de cadeausfeer maar dan aangepast aan de seizoenen en de feesten, etc.” Ik hoop dat het lukt.

Waar?

‘Wiebke’s Weihnachten’ is gevestigd aan het Koningin Julianaplein 34 in Den Haag. Op station Den Haag Centraal.
De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees het originele artikel in de Posthoorn

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2019 Wiebke's Weihnachten Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL Visa Maestro SOFORT Banking MasterCard American Express